Thursday, 4 July 2013

Choq Keria !

Assalamualaikum...

Petang semalam ceq buat choq keria, teringin pulak bila dok saja-saja pi google kuih tradisional, teruih pi mesej abang suh beli ubi keledek balik keja nanti. Nasib baik dia rajin pi cari ubi keledek kat pasaq.

Senang ja rupanya nak buat, bahan-bahan pun senang ja, tepung gandum, keledek, garam dengan gula ja, easy! So ceq pun try lah buat, 1st time gak buat, so ni lah choq keria yang ceq buat petang semalam...

Ni sebelum digoreng.

Siap dah!

Nampak sedap tak? Hehe... Petang satgi rasa macam nak buat lagi, tak puaih makan semalam. Kuih ni feveret ceq jugak selain daripada samosa... hangpa-hangpa pun try lah jugak buat... Sekian...

2 comments:

Tedi said...

memang best ni, favorite ni... eh, beruang mana makan choq keria... hahaha

Cik YuYu said...

haha ... beruang kena tukaq selera lah lepaih nih ... makn choq keria pulak ... :P