Wednesday, 10 July 2013

First Day Bukak Posa.

Assalamualaikum...

Bukak posa hari ni ceq masak simple-simple ja dulu, ceq tak bagi famili ceq beli makanan lain sebab takot membaziaq then diowang tak makan apa yang ceq masak nanti... Hehehe... Letih kot masak tadi, nak kupaih bawang pon tak larat, over la tu... -_-"

Ceq masak tiga jenih menu ja hari ni, mi goreng seafood, keledek goreng then karipap... Dah lama ceq tak buat karipap. Buat karipap tu lah yang buat ceq habih tenaga, nak kena uli pastu buat inti then nak kena canai-canai... Goreng karipap lepaih tu pengsan jap then baru bangun masak keledek goreng dengan mi goreng seafood.

Karipap keledek.

Keledek goreng feveret ayah ceq.

Mi goreng seafood sebab ada sotong dengan udang.

Soq esok tak tau lah nak masak apa. Masak ja la apa yang ada. Janji bangun soq, dapat pahala. Sekian...

8 comments:

Tetamu Istimewa said...

Awat tak mai hantaq rumah cek sepinggan. Patutlah lalu belakang rumah bau cucoq.

Cik YuYu said...

Lahhh ada lalu belakang umah ceq ka td? tak habaq pon... kalo x boleh bagi sikit ... hehe

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

gilaa sedap.. alhamdulillah saya x bukak post ni time tgh pose.

Cik YuYu said...

takot tioq ka? hehe :P

Mawar Berduri said...

sedap nye karipap.. huhu..
pndai la yuyu snap pic..
nmpak mcm real dpan mata..
dh terus lapar

Cik YuYu said...

hehe ... selain memasak, yuyu ske snap pic jgk ... nmpak real ke? hehe ... mmg saja nk bg sume lapaq... hehe

Mawar Berduri said...

aduyai.. mmg sgt real la yuyu..
haih.. klu nk jln blog yuyu..
kna jln time lpas buka pose.. takut terliur :P

Cik YuYu said...

hehe .... alolo ... yuyu bukak blog sdiri pon rasa tak tentu ja ... lapaq balik ... hehe ... :D