Thursday, 11 July 2013

Hari Kedua Soq.


Assalamualaikum...

Alhamdulillah selesai makan soq. Hari ni ceq bangun pukoi 3 jugak, lagi awai dari mak... Hehehe... So, suma ceq masak hari ni termasuklah masak nasi. Sebab semalam mak bangun awai so mak yang masak nasi dengan ayaq. So, ceq bangun, ceq buat suma walaupon rasa macam tak larat then ngantok gila, tu lah sapa suroh layan drama TV3 semalam... -_-

Mula-mula ceq tak tao nak masak apa, masuk dapoq lepaih tu rasa macam lost jap. Then baru dapat idea nak masak apa. So ni jela yang mampu ceq masak tadi... Hehe...

Sambai udang kecik-kecik.

Sayoq kobih dengan sotong masak kicap.

Ikan laut goreng.

Ikan kering dengan teloq masin.

Sotong goreng tepung.

Tadaaaa!

Kalau ceq makan wajib ada something yang pedaih, tapi ceq tak boleh masak pedaih-pedaih sangat sebab parents ceq tak boleh makan pedaih-pedaih, so ceq kena kurangkan pedaih. Lepaih tu kalau ceq masak sambai wajib letak gula sebab ceq suka sambai yang manih, tapi jangan manih sangat, satgi kena kencing manih pulak. Untuk tambahkan kemanisan dalam sambai tu so ceq senyum sambil masak. Bajet senyuman tu manih sangat... Sekian... -_-

8 comments:

Tetamu Istimewa said...

Rajinnya masak waktu sahur. Selalunya orang panaskan lauk je. Barulah berselerakan.

Cik YuYu said...

Hihi kalo yg complicated sikit mcm gulai ka, masak dr mlm lagi then bgun soq baru panaihkan... ni masak yg senang2 ja...

Farrah MF said...

meriahnya juadah sahur cik yuyu :)

Cik YuYu said...

Tah ... dah mcm juadah bbuka pulak ... hehe

puteri airyn said...

Wah banyaknya lauk pauk.. sedapnya nampak..

Cik YuYu said...

hehe tq ... da mcm bbuka lak kan ... hehe

Mr Syamsid said...

penuh nye meja makan . rajin betul chef ni . power lah :D !!

Cik YuYu said...

hehe ... bile dah masak tak ingat dunia ,,, nasib baik mak suruh stop kalo tak dah tak cukop talam .. hehe