Saturday, 13 July 2013

Hari Keempat Bukak Posa.

Assalamualaikum...

Rasa tak lengkap pulak sebab soq tadi tak update apa-apa... Mana tak nya bangkit tidoq pon nak dekat pukoi 4 pagi, nasib baik mak ada, so mak ceq yang masak soq tadi. So untuk bukak posa ni ceq buat kuih koci sirap. Selalunya kan oqang buat kuih koci pandan ataupon pulut itam tapi dua-dua takdak so ceq buboh jelah pati sirap sebab nak kaler dia jadi kaler pink, my feveret kaler... Hehehe... Eksperimen lagi... -_-"

Selain tu ceq ada buat ikan bakaq sebab mak ada beli isi ikan so ceq terpikiaq nak buat ikan bakaq sambai. Tak penah buat lagi, first time ceq try buat. Mintak-mintak sedap lah sebab tak rasa lagi, update entri tak menyempat nak bukak posa... -_-"

Kuih koci sirap.

Sebelum bakaq.

Dah siap bakaq !

Juadah bukak posa hari ni.

Tepong pelita, apam dengan pulut panggang tu mak beli kat qumah jiran. Dia meniaga kuih muih. Ceq buat kuih koci dengan ubi keledek goreng tu ja. Ayah suka makan keledek goreng so kena lah buat jugak... Eh banyak pulak guna daun pisang... Lupa pulak nak tulis, mak pulak ada buat asam pedas isi ikan tu... Sekian...

8 comments:

Tetamu Istimewa said...

Rajinnya buat cucoq. Selalunya orang beli ja. Tapi kalau buat sendiri lebih puas kan. Boleh makan banyak sikit.

Rohayu Md Isa said...

dah hobi ... nk jgk buat walaupun sikit kn ... :)

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

first time tgok wana pink.wakakak

siti ZAHARA said...

buat sendiri..rasa puas htikn..=)

Sop said...

sedapnya kuih koci :)

Rohayu Md Isa said...

wane pink la cun ... mana nak dpt kalo tak buat sendiri ... hehe puas hati :)

zakirasli .. said...

saya suka pulut udang :)

Rohayu Md Isa said...

feveret mak ceq tu :)