Wednesday, 17 July 2013

Hari Kelapan Bukak Posa.

Assalamualaikum...

Alhamdulillah hari ni bukak posa paling best sebab untuk pertama kali ceq buat pulot panggang dengan mi kari daging, rasa pon not bad, memang kena dengan cita rasa ceq and rasa yang ceq nak. Selain tu ceq ada goreng choq keria yang ceq buat semalam, sebab semalam tak goreng bagi habih sebab buat banyak sangat so sambung goreng hari ni.

Mi kari daging versi Yuyu.

Bahan-bahan simple nak makan sekali dengan mi kari.

Tengah bakaq pulot panggang.

Pulot panggang versi Yuyu.

Alhamdulillah...

Selain tu abang ceq ada beli ayam golek, memang feveret ceq lah bab-bab ayam ni. Sedap nak habaq mai! Sekoq pulak tu, tapi bukan abang ceq yang beli tapi kawan dia yang belanja... Hehehe... Sekian...

8 comments:

Tetamu Istimewa said...

Meriahnya setiap kali buka puasa. Saya kalau nak meriah macam ni kena tunggu balik kampung nantilah.

dilaella Ella said...

wah sedapnya juadah berbuka :)

Merah itu hot said...

bestttt nyee mee kari . . terliuqqq :D :D my fav <3

Cik YuYu said...

Hehehe Alhamdulillah rezeki ... :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

sedapnya.
teringin nak rasa masakan utara
follow sini

Cik YuYu said...

hihi yuyu org phg dear tap parents org utara :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

oh begitu. sbb pernah mkn masakan utara. bestttt. rindu plak rasa.

Cik YuYu said...

kalo masakan utara mak yuyu pndai la dear ... yuyu pndai jgk sikit2 hihi :)