Friday, 19 July 2013

Hari Kesepuluh Bukak Posa.

Assalamualaikum...

Hari ni ceq buat dua jenih kuih, tepong bungkuih dengan kuih koci. Abang ceq yang suroh buat kuih koci, ceq pulak teringin nak makan tepong bungkuih. First time buat kuih ni, tapi ceq buat satu mata ja, kan selalu oqang buat dua mata.

Inti nyok, seronok buat bulat-bulat.

Tepong bungkuih panaih-panaih lagi .

Tepong bungkuih satu mata.

Kuih koci kaler merah...

Selain tu ceq ada goreng ubi keledek then abang ada beli popia dengan cucoq udang, tak lupa jugak ayaq tebu... Tu ja menu bukak posa hari ni... Alhamdulillah... Sekian...

11 comments:

Tetamu Istimewa said...

Depa kata, kalau inti tu dibalut dengan tepung pulut, lagi sedap. Dia rasa liat-liat macam tulah.

Cik YuYu said...

Memang ceq buat mcm tu lah cikgu, bungkuih inti guna tepong pulot dulu... :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

wahhh...tingin nk rasa kuih yg warna putih tu. tepung mata2 eyh nama dia.
x tahu. hihi...

Cik YuYu said...

tepung bungkus la dear , kt bazar ramai yg jual :)

Eyma Ct said...

sedapnyerrrrr

Cik YuYu said...

hihi tq :)

Atikah Isa said...

Ma faveret you !!! Kociiiiii <3

Atikah Isa said...

MA FEBERET !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cik YuYu said...

hihi :)

Aku Penghibur said...

aduhhhhhh sedapnye teringin nk mkn :)

Cik YuYu said...

try r buat :)