Friday, 12 July 2013

Hari Ketiga Bukak Posa.

Assalamualaikum...

Alhamdulillah kenyang, hari ni ceq masak kuew teow goreng ayam dengan ubi keledek goreng ja. Lain-lain menu semua mak dengan abang yang beli. Ceq ingat nak buat kuih kaswi tadi tapi asyik dok sibuk mengedit blog nih, tukaq wallpaper lah, tukaq header lah. Main tukaq-tukaq sampai puaih hati. Oke sekarang dah puaih hati... Hehehe... -_-"

Kuew teow goreng ayam.

Keledek goreng feveret ayah.

Alhamdulillah...

Selalunya keluarga ceq tak makan nasi bila bukak posa, kami makan kuih ataupun mi. Sebab kalau makan nasi nanti kenyang sangat. Solat pun payah nanti... Hehehe... Sekian...

18 comments:

Tetamu Istimewa said...

Tak tau apa nak kata lagi. Kalau duduk dekat rumah Yuyu mesti kenyang makan ni. Huhuhu itupun kalau ada orang yang sudi hantaq la makanan.

Tahniah! Berwajah baru.

p/s: YuYu kalau buang type the two words tu lagi cantik. Huhuhu cikgu ni bukan nampak sangat. Tinggalkan moderation pun dah cukup.

MUHAMMAD IQBAL Abdullah said...

ceq pun tak brapa nak makan nasi pose2 ni.....hee

Rohayu Md Isa said...

bguih lah ... time2 posa ni lah kita boleh amalkan diet seimbang na ... hehe

thomas said...

Wah!sedapnya makanan di bulan puasa.

Rohayu Md Isa said...

hehe ... mcm2 jenis makanan ada bulan2 posa ni ... pening nk pilih ... :D

Rohayu Md Isa said...

ok faham cikgu ...

Tetamu Istimewa said...

nak cuba komen sat no. yeee boleh.

Tetamu Istimewa said...

YuYu, kalau nak kekalkan moderation pun boleh lagi. Maksudnya, setiap komen tu, kena tunggu YuYu publish.

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

lapar ahh tgok makann tuu

Rohayu Md Isa said...

ooowh oke faham cikgu ... hehhe lapar jgk nih ... :3

Farhain Azmi said...

Yuyu..terliur tengok semua menu ni.. kalau dok dengan yuyu mesti kenyang selalu kan? Yong jd follower ke 301

Rohayu Md Isa said...

hihi yuyu pun tlioq nih ... hihi ... insyaAllah mst kenyang punye, yuyu mmg gile msk ... tq yong :)

Sunshine Kelly said...

semua sedap-sedap... selamat berpuasa :)

Rohayu Md Isa said...

TQ Kelly ... hihihi :)

♥ CIKZEK ♥ said...

samelaa ngn fmly kite. mkn benda ringan2 ntok berbuka dlu. kang blik traweh bru ngap tol2. haha selamat berpuasa ye =)

Rohayu Md Isa said...

hihihi ... kan ... mkn kuih pon dah kenyang :)

siti ZAHARA said...

klu zara mesti mkn nasi..tpi kuantiti ckit..takut ngantuk waktu tarawih plk..heee

Rohayu Md Isa said...

takpe la, mkn nasi pon boleh tp sikit jela kan ... byk2 kang tak larat nk bwk perut nnti ... hihi