Sunday, 21 July 2013

Ikan Tilapia Tiga Rasa Versi Yuyu.

Assalamualaikum...

Semalam ceq tak update pon entri, sebab semalam tak larat sangat-sangat nak buat kuih macam-macam, semalam mak ceq masak bihun sup daging, ceq pulak tolong gorengkan keledek, lain-lain kuih just beli ja, kuih abok-abok yang sedap gila, kuih seri muka dengan puding jagung.

Hari ni mak ceq buat cucoq udang, ceq pulak buat ikan tilapia tiga rasa. Mula-mula mak nak suroh bakaq ja ikan tilapia tu tapi malaih la pulak nak bakaq-bakaq sebab lagi sedap buat masak tiga rasa. So ni cara ceq masak ikan tilapia tu... Hehehe...

Bahan-bahan tumis dengan hiasan.

Lumoq ikan dengan kunyit & garam.

Cili kering kisaq.

Sos cili, sos tomato & sos tiram... Eleh hangpa boleh baca sendiri kat botoi tuh...

Ikan tu besaq so guna minyak banyak sikit.

Dah siap goreng, kasi garing-garing sikit baru sedap!

Tadaaa !

Alhamdulillah...

Dok sibuk taip update entri, tak pi makan lagi ni... Satgi pi makan dulu, bagi roti john dengan murtabak hadam dulu dalam perot... Sekian...

11 comments:

Tetamu Istimewa said...

Saya lebih suka ikan bakar. Kalau di kampung, sayalah yang menjadi mangsa untuk membakar ikan. Tapi saya suka.


Cantiknya header dia. Menangis tengok...

Cik YuYu said...

hehe ceq pun suka ikan bakaq cikgu tapi td tak larat kot nak bakaq ikan, agpun teringin nak mkn 3 rasa... hehe header buat sendiri ja cikgu... sensitip pulak cikgu ni nak nagis2 hehe

Zulaiqa@Prof said...

0o0..camni ke masak 3 rasa

Shakira Hamzah said...

wow~~ sedap nyer,,,
u know what, i'm actually menternak ikan tilapia nie,, heheh,,
btw..its TIlapia,, not TALApia,,
huhu~~
happy cooking chef yuyu~ :)

Sop said...

semalam Sop makan talapia bakar petai.. sedap.. hehehe

pha is said...

dulu siakap 3 rasa. skrg talapia plak.. hahaha..

Cik YuYu said...

hihi yeke ejanya tilapia? haha oke dah google, ade yg eja talapia, tilapia pon ad, satgi ceq ubah,,, hehe ikan tilapia masak ap pun sodap... isi dia sedap nak habaq mai... hehe

Yai said...

kesedapan terserlah!

Cik YuYu said...

kan ... haha :P

MR & MRS MAKMUM said...

sedap nya tgk

Cik YuYu said...

hihi tq :)