Monday, 29 July 2013

Kuih Siput.


Assalamualaikum...

Fuhhh lenguh habih aihh tangan-tangan dok uli dengan gentel kuih siput, alang-alang dah ada bahan buat jela buat makan raya nanti kan. Nasib baik posa, kalau tak dah ngap dah kuih siput panaih-panaih tuh... Hehehe...

Dah siap uli... penat kot uli nih... -_-"

Snap dulu sebelom goreng.

Waktu goreng pon snap jugak... Hehehe...

Siap goreng, lepaih tu buboh dalam balang tak bagi masuk angin...

Okay dah siap update entri, nak pi buat kuih untuk bukak posa malam ni pulak, satgi ceq update lagi na... Sekian...

8 comments:

Intan Zulhilmi said...

Mana pic gaya menggentel kuih siput tu? hihihi...saya paling fail tang tu. Arwah mak slalu betulkan, katanya saya buat gemuk2, xmcm kulit siput. hehe...

Cik YuYu said...

ala gaya gentel xdek la pulak, pakai hentam je gentel janji jadi rupa siput ... hehe, intan rindu arwah mak ye? sbr ye syg...:')

Tetamu Istimewa said...

Cantik dia punya urat dia tu.
Kakak saya setiap raya memang tak lepas buat kuih siput.

Cik YuYu said...

tgk la sapa yg buat ... hehe ... mak ceq pon selalu buat tiap kali raya... kali ni ceq la plak buat tp bwh pemantauan mak ... hehe

Zulaiqa@Prof said...

saya pon raya ni in sha allah nak buat kuih siput.

Cik YuYu said...

yeke? wahh same r kite ye tp leceh skit kn nk gentel2 tu, lenguh sbb byk...

Intan Zulhilmi said...

saya suka gentel gemuk2 sbb cpt siap hahaha...tp nnti mak marah sbb nnti grg dlmnya xbrp masak...thanks yuyu...mmg ingt kt mak...

Cik YuYu said...

hihi aah nnti kat luaq garing tp dalam kang tak masak so gentel kecik2 ja ... takpe kalo ingat, sedekahkan alfatihah n yassin... :')