Wednesday, 3 July 2013

Menu Kampung Lagi !

Assalamualaikum...

Hari ni ceq masak masakan kampung lagi tau sebab tu ja yang ada kat dapoq. Kalau ada steak memang ceq masak western la kan. So, today ceq masak sambal sardin petai, tak penah dibuat orang kan, ceq saja nak buat kelainan, sardin tu buat macam sambal biasa then bubuh petai sekali, memang meletop lah! Tak percaya try la buat tengok. 

Selain daripada sambal sardin petai, menu-menu lain, ikan goreng, ikan sungai campoq sekali ikan laut, pastu ikan bilis goreng, bayam goreng belacan, ikan perkasam, ulam-ulaman dengan ayaq asam. Ikan perkasam tu mak ceq sendiri yang buat, kalau mak buat banyak dia pi hantaq kat kedai jugak, memang laku sebab sedap la kan mak yang buat... hehehe...

Jom bagi perabih.

4 comments:

Cik Kechik said...

sedaaaaapnyeee...meliurkan!! anta sini sket :p

❤Nadhratul Basyirah Amirudin❤ said...

sedap okeyh..lain kali lehla nad try sardin petai tuh!sedapnyeee~

Tedi said...

sambal sardin petai?

Cik YuYu said...

sardin petai ... sedap kot ! cube lah ... hehe