Thursday, 1 August 2013

Lompang Anggur & Samosa Ayam.

Assalamualaikum...

Okay lepaih asyik dok sibuk design header kita back to business lah, cerita bab makanan pulak. Semalam untuk bukak posa ceq buat lompang anggur, so ceq buboh pati anggur untuk bagi nampak kaler purple. Sebelum tu ceq buat lah inti untuk samosa, hari tu ceq buat inti daging, semalam ayam pulak, sebab ada yang tak boleh makan daging, ada jugak yang tanya boleh letak isi ayam dak? Of coz lah boleh, ikut suka hati hangpa dan ikut kreativiti hangpa jugak lah na.

Tapi waktu soq boleh pulak ceq pi buat western, haha ayam goreng dengan fries. Ayam tu ja ceq buat sendiri, fries tu beli, ceq goreng ja. Sekali sekala nak habaq mai, bukan selalu... Hehehe...

Fried chicken & French fries.

Yang merah tu sirap.

Gulppp... my feveret, samosa ayam.

Tadaaa!

Ada yang suroh ceq buat tutorial lipat samosa tapi malaih lah, ceq pon tengok tutorial cara nak balut samosa tu, ceq tengok kat sini [link]. Senang ja... mula-mula buat samosa dulu pun ceq buat serabut ja, herot petot ja, sekarang dah kemaih sikit buat. Sekian...

6 comments:

ikhwan yusuff said...

semuanya nampak sedap..^0^

Cik YuYu said...

hihi time kasih ... :)

Tetamu Istimewa said...

Cantik pula bila tengok lompang tu. Tak nak makan la, sayang sangat.

Cik YuYu said...

hihi cantek ke? x mkn lagi sayang cikgu ... :P

NUR HAZWANI ABD MAJID said...

sedap nya tengok samosa tu.. :)

Cik YuYu said...

hihi try la buat kak :)