Saturday, 10 August 2013

Makan Nasi dengan Durian. Pelik Ke?

Assalamualaikum...

Semalam abang ceq bawak balik dua guni durian, so, malam semalam semua sanak saudara pakat dok koyak durian, tidoq pon dalam kepanasan akibat over sangat makan durian... Hehehe... Tak sempat ceq nak snap picture sebab enset abih bateri. Memang meriah lah kat dapoq pakat dok makan durian. Dua guni durian dah tinggai satu raga ja, so sempat snap yang tu ja lah.

By the way, ceq nak cerita pasai makan nasi dengan durian, bagi hangpa pelik ka makan nasi dengan durian? Yelah selalunya kita buat buboq ka, makan dengan pulot ka, tapi kali ni ceq makan dengan nasi. Mak ceq ajaq makan nasi dengan durian sejak dari kecik lagi, kalau ayah beli durian mesti ada sekali tu makan dengan nasi. 

Bukan sekadar nasi tapi buboh ayaq masak dengan garam secubit. Kalau buboh banyak-banyak garam nanti nasi tu jadi masin sangat. Lagu tu ja lah, senang ja. Sedap pon sedap. Selalunya kita buat tempoyak kan durian tu baru best makan dengan nasi tapi ni makan durian yang baru lagi tu. Try lah kalau hangpa nak tau rasa dia macam mana. Setengah oqang memang tak boleh terima makan macam tu tapi try jelah... Hehehe...

Tinggai satu raga ja lagi...

Ceq suka yang kaler kuning tu lagi.

Nasi dengan durian... Rare sangat!

Mak ceq oqang Kedah, tok ceq yang ajaq mak ceq makan nasi dengan durian tu. Rasa dia tak lah pelik sangat, tapi yang paling penting ceq paling minat makan tempoyak. Selalu gak buat ikan bakaq tempoyak. Paling sedap makan tempoyak yang campoq dengan ikan bilis goreng... Pehhhhhh... Sekian...

7 comments:

Tetamu Istimewa said...

Tak pernah makan dengan nasi, selalu makan dengan pulut.

adk dayah said...

dayah suka mkn cmni jgk..maybe kta org kedah mg ska mkn gu tu kot..hoho

Cik YuYu said...

oqang kedah ja kot suka mkn dengan nasi :D ngeee

puteri airyn said...

Kak Erin pun selalu makan nasi dengan durian.. memang sedap.. cuma makan durian dengan mee goreng atau bihun sup tu belum lagi.. tak tau panah ada orang buat ke tak.. :-)

Cik YuYu said...

haha kak Erin try r dulu, tapi cam pelik ja makn dgn mi ... hehe

mujahidah maisarah said...

pheww..mkn nasik dgn durian??? x penah plak.. dengan tempoyak adalahhh

Cik YuYu said...

sedappp ... cuba lahhh ... hehe