Thursday, 22 August 2013

Pai Daging.

Assalamualaikum...

Petang semalam ceq buat pai daging pulak, bila dah pandai buat tu asyik nak buat ja... Hehehe... Sebab mak beli daging kan so nak try lah pulak buat pai daging, ok percubaan kedua pon menjadi cuma inti dia lerai sikit, kena masak lama sikit waktu buat inti tu supaya dia betul-betul lembut dan melekat baru sedap. Tapi yang ni pon sedap jugak apa! Hehehe...

Jangan lupa sapu kuning teloq.

Ni dah siap bakaq.

Ni yang ceq cakap inti dia lerai sikit, kalau melekat lagi baru best.

Apa-apa pon sedap jugak... Hehehe...

Actually senang ja nak buat pai ni, lebih kurang macam nak buat karipap ja, cuma adunan tepong dia lain sikit then pai ni bentuk dia macam-macam dan kena bakaq, karipap tu kita goreng ja... Sekian...

8 comments:

najiah shaharain said...

nmpk mcm sedap.share resepi:D

heeeeeee

Ain Syima said...

Cik yuyu ni rajin laa
hee
nampak best . .
lapar dh ni . .
mintak sikit . .
hehehe . .

Cik YuYu said...

senang je nak buat pai ni... yuyu pon byk blaja tgk kat google dgn utube ... yuyu minat masak, tu yg rajin cube bnda2 baru ni ... hehe ambik la kalo dpt ... kih3

Cik Mun said...

sedapnye..nak try buat tp daging plak xde..hewhew

mujahidah maisarah said...

eee...sedapnya

Cik YuYu said...

ala guna ayam pon boleh ... kalo nak isi kentang je pun boleh , jadilah pai kentang ... hehe TQ sarah :)

zeera lily said...

nk cuba...
ya allah, nmpk sedap betul la..

Cik YuYu said...

cuba jgn tak cuba ... senang ja :D