Thursday, 1 August 2013

Result Final Exam Dah Keluaq!

Assalamualaikum...

Akhirnya saat-saat yang ditunggu-tunggu pon tiba, hari ni keluaq lah result final exam ceq untuk semester keempat. Walaupun takdak lah hebat sangat result tu tapi ceq bersyukur dengan apa yang ada, sesuai dengan usaha ceq. Ceq tao kalau ceq usaha lebih lagi mesti lagi ok. Tapi ini semua ketentuan Illahi. 

Tapi Alhamdulillah result ceq kali ni boleh dikatakan okay. Walaupun bidang ni ceq tak minat tapi ceq teruihkan jugak untuk habihkan degree ni. Dari kecik tak terlintas langsung dalam minda ni nak jadi engineer. Kalau oqang tanya nak jadi apa besaq nanti, ceq jawab nak jadi doktor, pereka fesyen, nurse dan lain-lain lagi lah.

Dulu ceq ada mohon Diploma Seni Kulinari tapi tak dapat, so terpaksa teruihkan pengajian di Kolej Matrikulasi Melaka. Lepaih dah habih ceq pon mintak lah belajaq kat Universiti Malaysia Pahang. Alhamdulillah dapat, pilihan pertama pulak tu, Bachelor of Manufacturing Engineering. Masa tu tak tao lagi betapa susahnya hidop sebagai engineering student. Sekarang ceq dah lali dah, sekarang nak masuk tahun 3 dah, hope ceq survive sampai habih... Amin...

Manufacturing Engineering.

Cuti pon dah tak lama lagi nak habih dah, then life must be go on. Nanti mesti bertambah stress, yelah tahun 3 adalah tahun yang paling busy sekali mengikut pengalaman senior-senior ceq lah. Mesti nanti tak sempat sarapan, tak sempat makan, tidoq lambat, eyebag pun makin tebai, meja lupa nak kemaih, setiap kali habih kelaih ada assignment baru, nama pon engineering student, adat lah tu. Walaupon tak minat engineering, tapi ini adalah takdir yang Allah dah tentukan untuk ceq. Hope dapat cepat-cepat gradute dan pegang ijazah... Sekian...

18 comments:

fatin aziz said...

sama mcm saya tak minat engineering tapi ni jalan Allah..ikut je la..lelah tu hanya student engineering je yg faham..lelah dgn kelas plus lelah nak kejar pointer lagi..hehe

Diary Ain Syima said...

tahniah cik yuyu :)
smoga mjd engineer & chef terhebad :D

Tetamu Istimewa said...

Biru pulak no?

Tahniah! Moga dapat teruskan pengajian ini. Tentu ada hikmahnya nanti.

Cik YuYu said...

yeke fatin ...? same lah kita ... pjuangan harus diteruskan! Tq Ain syima ... hope dpt jadi chef sebenaqnya ,,. hehe ... biru pulak la cikgu ... kasi kaler sikit blog nih ... insyaAllah :)

Zulaiqa@Prof said...

tahniah!

Cik YuYu said...

Tq yunk !

NUR HAZWANI ABD MAJID said...

anyway dik,tahniah..teruskan perjuangan hidup.. :D

Cik YuYu said...

tq kak ... insyaAllah :)

Cik Mun said...

aminn..semoga berjaya ye..

Cik YuYu said...

aminn ... tq cik mun :)

Yai said...

tahniah cik yuyu. kalau bukak restaurant sendiri sila jemput cheq naaaaa.

Cik YuYu said...

TQ yai ,,, insyaAllah ... ceq jemput semua nnti ... hehe

shark said...

eh..
student UMP upanyer..
br taw..
turun kuantan roger2 ler nnti :)

Cik YuYu said...

hihi aah ... insyaAllah :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

xpe2 . chaiyok2...

Cik YuYu said...

HEHE TQ :)

Mia Liana said...

teruskan belajar sampai habis ya... semoga berjaya!

Cik YuYu said...

TQ ... insyaAllah :)