Monday, 14 October 2013

Chocolate Cakes.

Assalamualaikum...

Selamat menyambut hari raya Aidiladha! Untuk raya esok, ceq ada buatkan kek coklat kukus khas untuk famili and tetamu khususnya kawan-kawan ceq. Sebab ceq asyik dok post kat facebook ja apa yang ceq masak tiap-tiap hari, so ceq teringin nak bagi depa rasa tapi kena datang raya qumah ceq lah, konon-kononnya exclusive gitu... Hahaha...



Kali ni ceq mampu buat tiga biji kek ja, cukoplah sebab raya haji ja kan, memang kek ni fully coklat and dikukus, oven kat qumah ceq dah rosak... sob sob sob... My sis suka kek yang ceq buat nih, rasa berbaloi buat bila orang suka makan apa yang kita masak kan? Tak sabaq nak hidangkan kat kawan-kawan esok, lama dah tak jumpa diorang tu... Rindu gila! hahaha...

Resepi kek nih ceq pakai buat ja, tak ikut mana-mana resepi, boleh dikatakan jugak maybe ni resepi ceq sendiri kot... Hehehe sebab terus terang ceq tak suka ikut sukatan, ceq suka pakai agak ja, tapi pastikan menjadi lah kek tu... Alhamdulillah kek ni menjadi and moist gitu... Hehehe... Sekian...

12 comments:

TeTo YakSa said...

Fuhhhhh....... bluir aku tgk kek ni.. hohohoh..selamat hari raya haji laa.. ohohoh

ikhwan yusuff said...

bestnye kek 2 cik yuyu/..

syahirah said...

resepi nye? ehehe

syuk shusuke said...

kalau nak potong tu post la ke jb sikit, lalala

mujahidah maisarah said...

em dapnye.

Nur Khairiah Irwanie said...

yummy...sdpnye.. nyumm3..lapa plak masuk cini :D

Cik Kechik said...

dah boleh bukak kedai dah ni..huhu..

Liza Licha said...

sedap.. suka moist choc cake

Cik gelangtangan said...

nmpk cam sedap..hihi

.hasina. said...

sedap sgt tgk nyaaaa

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, cik yuyu dah lama tak ke sini. Ke mana menghilangnya.